Witam,
Od 4 dni fermentuje mi powoli brzeczka. No właśnie POWOLI!
Zestaw John Bull Masterclass Bavarian Lager. Mam pojemnik i plastikową rurkę z Browamatora (myślę, że ta rurka jest "wolniejsza" od szklanych). Bąbelki wydobywają się mniej więcej 2 razy na minutę. Temperatura brzeczki to 21st. C (zgodnie z instrukcją). Od zamknięcia pojemnika nic nie ruszałem (dwa razy zamieszałem bez otwierania). Przed zalaniem pojemnik przepłukałem Chemipro OXI (zastanawiam się, czy to nie przytruło drożdży).
A może wszystko jest ok?
Z góry dzięki za wsparcie.
Pozdrawiam,
Kamil
Od 4 dni fermentuje mi powoli brzeczka. No właśnie POWOLI!
Zestaw John Bull Masterclass Bavarian Lager. Mam pojemnik i plastikową rurkę z Browamatora (myślę, że ta rurka jest "wolniejsza" od szklanych). Bąbelki wydobywają się mniej więcej 2 razy na minutę. Temperatura brzeczki to 21st. C (zgodnie z instrukcją). Od zamknięcia pojemnika nic nie ruszałem (dwa razy zamieszałem bez otwierania). Przed zalaniem pojemnik przepłukałem Chemipro OXI (zastanawiam się, czy to nie przytruło drożdży).
A może wszystko jest ok?
Z góry dzięki za wsparcie.
Pozdrawiam,
Kamil
Comment