Pytanie początkującego o temperaturę

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #16
    Wg linków podanych tu całość ma kosztować 80 zł.
    Pas grzewczy w Browamatorze kosztuje 140 zł

    Comment

    • mct
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.08
      • 6

      #17
      Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Wnioskując to chciałbym powiedzieć, że kosztów dodatkowych nie chcę ponosić także wszystkie ogrzewacze itp nie wchodzą w grę. Korzystając z tego co mam czyli chłodnego pomieszczenia prawdopodobnie zajmę się na początku ważeniem lagerów. Potem jeśli wszystko będzie szło bez większych problemów, spróbuję czegoś innego, lub latem jak temperatura podskoczy, sprzęt do ciepłego i narobię stoutów i pszenicznych na całązimę Pozdrawiam!

      Comment

      • kham
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.01
        • 751

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mct
        Potem jeśli wszystko będzie szło bez większych problemów, spróbuję czegoś innego, lub latem jak temperatura podskoczy, sprzęt do ciepłego i narobię stoutów i pszenicznych na całązimę Pozdrawiam!
        Pszeniczniaków "na zapas" nie polecam warzyć. Mają bardzo krótki okres "pełni smaku" potem jest już gorzej.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • Piotr7
          drożdże dla początkującego
          Piotr7
          Witam!
          Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
          Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
          2024-12-09, 13:24
        • RomaNzRumunii
          Kolsch temperatura fermentacji
          RomaNzRumunii
          Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
          2023-11-25, 21:07
        • smir
          Oktoberfestbier temperatura fermentacji
          smir
          Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
          ...
          2021-05-24, 21:09
        • bartek90
          Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
          bartek90
          Cześć wszystkim,
          jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
          Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
          2020-05-14, 12:41
        • Ravage
          Coobra CB5 - wydajność
          Ravage
          Szukam opini użytkowników

          Posiadam ten kocioł i mam problemy z wydajnością przy dużych warkach celując w 40L gotowego piwa. Okazało się ze problemem była u mnie temperatura termostat pokazywał temperaturę na poziomie 63 stopni natomiast termometr zanurzony w zacierze pokazywał...
          2020-06-30, 14:39
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...