Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
Warzenie "na raty"
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Jak dla mnie szkoda utraty tych 70*C to znaczy 50 jeżeli temperatura brzeczki spadnie do 20*C. Ale to moje zdanie związane z warzeniem w 50 litrowym kegu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika messerUchuchu widze że ja jednak "idę po bandzie". U mnie przerwa między tymi dwoma etapami to jakieś 20h. Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Pierwsze próby za miesiąc.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNic nie powinno się stać, ale, tak jak napisałam wyżej, mi po takiej przerwie brzeczka raz skwaśniała w przykrytym pokrywką garze... ale to odrazu czuć i widać, zauważyłbyś, jakby było coś źle) jest pewna rzecz która mnie niepokoi. Podczas wysładzania do wiadra wpadła muszka owocówka. Zacieru po wysładzaniu nie zagotowałem. Na drugi dzień była w smaku leciutko kwaskowata i teraz nie wiem czy muszka i jej bakterie to sprawiły czy słód zakwaszający
Okaże się za jakiś czas, póki co fermentuje ładnie w temperaturze 20st i nie czuć jakichś specjalnie niemiłych woni.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Nocne Warzenie – Warszawski Browar Bazyliszek zaprasza na warzenie w swoim browarze!
Zwiedzanie browaru, aktywne uczestnictwo w całym procesie warzenia piwa, degustacja piw prosto z beczek oraz tanków – to zaledwie kilka atrakcji, przewidzianych w ramach „Nocnego Warzenia” w Warszawskim...2017-10-23, 08:51 - Loading...
- Koniec listy.
Comment