rozmrożone drożdże

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.09
    • 74

rozmrożone drożdże

Witam
    zaczynam po przerwie praktycznie ropcznej ponowne warzenie i wyciągnąłem z zamrażarki przechowywane tam od grudnia zeszłego roku Budvar Lager 2000 otrzymane od kolegi Karlika. Drożdżyki leżały sobie w roztworze gliceryny do dzisiaj i zastanawiam się czy po takim oklresie jest w ogóle sens marnować zamrożoną też przez rok ostatnią butelkę brzęczki aby sprawdzić czy ruszą, czy lepiej dać sobie spokój.
    Jakie macie doświadczenia?, z tego co pamiętam to Lukuj zamrażał większą ilość na długodystansowe testy jak one wyszły?
  • naczelnik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemar
    (...)i zastanawiam się czy po takim oklreseszte mozesz zamrozicie jest w ogóle sens marnować zamrożoną też przez rok ostatnią butelkę brzęczki...
    Co to za strata ta butelka brzEczki? Rozmroz, wykorzystaj ile chcesz, a reszte z tej chyb kilkulitrowej butelki mozesz zamrozic...

Nikt ci nie bedzie w stanie odpowiedziec na pytanie czy Twoje drozdze rusza czy nie. Sam to musisz zweryfikowac.

Powinny ruszyc
    Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• przemar
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.09
      • 74

No i zweryfikowalem, a dokładnie drożdże same się zweryfikowały negatywnie niestety, nie przetrzymały tych zamrażarkowych mrozów.

Comment

• Marek-C
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.12
        • 848

A ja myślę że drożdże nie lubią brzęczenia!

Marek
        Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• przemar
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.09
          • 74

Ło jezu ale plama, jak to się stało

Comment

Przetwarzanie...
          X