Na burzliwej - to piana czy drożdże?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Też jestem za udanym piwem, choć chętnie przez zooma bym zobaczył szczegóły.

Comment

• endrio
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.10
      • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
      Też jestem za udanym piwem, choć chętnie przez zooma bym zobaczył szczegóły.
      Gdyby wspomniał coś o occie lub pochodnych zapachach, to nie byłoby wątpliwości.

A tak wogóle po co zaglądał po 4 dniach na cichej do fermentora i się stresuje, zamiast odczekać choć przepisowe 7 dni

PS.Mark przy okazji gratuluję tysiaka
      Ostatnia zmiana dokonana przez endrio; 2006-11-30, 22:26.

Comment

• fellix-f1
        • 2005.12
        • 157

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endrio
        Czego Ci dalej życzę.

Wydaje mi się, że Coder niepotrzebnie pisał o kłaczkach, co mogłoby sugerować plesń, a według mnie to będzie po prostu trochę piany i drożdży.
        Poprostu musi odczekać spokojnie na to co wyjdzie z tego- albo wspaniałe piwo lub naprawdę kibel, ale ja jednak obstawiam dobry browar
        Coder widział kłaczki wiec napisał o nich. Ty nie widziałeś a przekonany jesteś że to piana i drożdże! Ponoć wiara czyni cuda, ale bez przesady.
        Nie ma na co czekać. Trzeba sprawdzić jeżeli warka z pleśniała to tylko kibel.
        Ostatnia zmiana dokonana przez fellix-f1; 2006-11-30, 22:36.

Comment

• mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

Rozumię młodego piwowara sam zagladam do dziś między innymi stąd szklana pokrywa w fermentorze.

Faktycznie palnęło tysiaka lecę do piwnicy trza to oblać

Comment

• endrio
            • 2004.10
            • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1
            Coder widział kłaczki wiec napisał o nich, Ty nie widziałeś a przekonany jesteś że to piana i drożdże! ponoć wiara czyni cuda, ale bez przesady.
            Nie ma na co czekać. Trzeba sprawdzić jeżeli warka z pleśniała to tylko kibel.
            Chętnym bym się załapać na butelczynę z tej warki , więc wierzę , a jak pewnie wiesz "błogosławieni Ci, którzy ..."

Trochę się nawylewało to się wie

Comment

• fellix-f1
              • 2005.12
              • 157

Chętnym bym się załapać na butelczynę z tej warki , więc wierzę , a jak pewnie wiesz "błogosławieni Ci, którzy ..."

Trochę się nawylewało to się wie
              Jeżeli lubisz piwko z penicyliną... to istnieje duże prawdopodobieństwo że załapiesz się na całą felerną warkę kolegi Codera.
              Zawsze to mniej boli, kiedy piwo zamiast wylać w kibel z prezentuje się koledze piwowarowi.

Comment

• endrio
                • 2004.10
                • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1
                Jeżeli lubisz piwko z penicyliną... to istnieje duże prawdopodobieństwo że załapiesz się na całą felerną warkę kolegi Codera.
                Zawsze to mniej boli, kiedy piwo zamiast wylać w kibel z prezentuje się koledze piwowarowi.

Oj coś chyba za bardzo bierzesz niepotrzebnie do siebie, a nic takiego nie było moim zamiarem. Zdrówko

A ja mam dzisiaj imieniny i nie wolno mi dokuczać!!!

Comment

• fellix-f1
                  • 2005.12
                  • 157

Oj coś chyba za bardzo bierzesz niepotrzebnie do siebie, a nic takiego nie było moim zamiarem. Zdrówko

A ja mam dzisiaj imieniny i nie wolno mi dokuczać!!!
                  Nie dokuczam, i nie biorę do siebie.
                  Wszystkich udanych warek Ci życzę, no i ogólnie wszystkiego naj najlepszego!
                  A teraz, czekajmy na werdykt odnośnie warki kolegi Codera.

Comment

• coder
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.10
                    • 1347

Jest OK

Dziękuję wszystkim za życzliwe zainteresowanie moim problemem.
                    Wasze uwagi przekonały mnie do konieczności bliższej ekspertyzy, dziś wyłowiłem parę kłaczków i przyjrzałem się im bliżej - na szczęście to tylko piana, taka, jak przy startowaniu burzliwej, po zamieszaniu rozprasza się, pleśń z pewnością byłaby kleista i nitkowata. Piwko już klarowne, biorę się za mycie butelek. Smakuje dobrze, zanosi się na smaczny trunek.

Co do zdjęć - forum przyjmuje tylko 100 kb, po konwersji rozdzielczości i redukcji do 256 kolorów niestety tracą na wyrazistości...

Comment

• DanielJakubowski
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.12
                      • 791

Dlatego nie używaj formatu .bmp tylko .jpg . Jak nie bardzo się orientujesz o czym mówie, to wal na priv.
                      Pozdrawiam
                      dj

Comment

• coder
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.10
                        • 1347

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
                        Dlatego nie używaj formatu .bmp tylko .jpg .
                        No wreszcie dotarło to do mojej mózgownicy, miałem jakieś chwilowe zaćmienie umysłu. Programik którego używałem do konwersji rozdzielczości zapisywał tylko w BMP, dlatego nie pomyślałem o jpeg.

Comment

Przetwarzanie...
                        X