Też jestem za udanym piwem, choć chętnie przez zooma bym zobaczył szczegóły.
Na burzliwej - to piana czy drożdże?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Też jestem za udanym piwem, choć chętnie przez zooma bym zobaczył szczegóły.
A tak wogóle po co zaglądał po 4 dniach na cichej do fermentora i się stresuje, zamiast odczekać choć przepisowe 7 dni
PS.Mark przy okazji gratuluję tysiakaOstatnia zmiana dokonana przez endrio; 2006-11-30, 22:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endrioCzego Ci dalej życzę.
Wydaje mi się, że Coder niepotrzebnie pisał o kłaczkach, co mogłoby sugerować plesń, a według mnie to będzie po prostu trochę piany i drożdży.
Poprostu musi odczekać spokojnie na to co wyjdzie z tego- albo wspaniałe piwo lub naprawdę kibel, ale ja jednak obstawiam dobry browar
Nie ma na co czekać. Trzeba sprawdzić jeżeli warka z pleśniała to tylko kibel.Ostatnia zmiana dokonana przez fellix-f1; 2006-11-30, 22:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1Coder widział kłaczki wiec napisał o nich, Ty nie widziałeś a przekonany jesteś że to piana i drożdże! ponoć wiara czyni cuda, ale bez przesady.
Nie ma na co czekać. Trzeba sprawdzić jeżeli warka z pleśniała to tylko kibel.
Trochę się nawylewało to się wie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endrioChętnym bym się załapać na butelczynę z tej warki , więc wierzę , a jak pewnie wiesz "błogosławieni Ci, którzy ..."
Trochę się nawylewało to się wie
Zawsze to mniej boli, kiedy piwo zamiast wylać w kibel z prezentuje się koledze piwowarowi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1Jeżeli lubisz piwko z penicyliną... to istnieje duże prawdopodobieństwo że załapiesz się na całą felerną warkę kolegi Codera.
Zawsze to mniej boli, kiedy piwo zamiast wylać w kibel z prezentuje się koledze piwowarowi.
Oj coś chyba za bardzo bierzesz niepotrzebnie do siebie, a nic takiego nie było moim zamiarem. Zdrówko
A ja mam dzisiaj imieniny i nie wolno mi dokuczać!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endrioOj coś chyba za bardzo bierzesz niepotrzebnie do siebie, a nic takiego nie było moim zamiarem. Zdrówko
A ja mam dzisiaj imieniny i nie wolno mi dokuczać!!!
Wszystkich udanych warek Ci życzę, no i ogólnie wszystkiego naj najlepszego!
A teraz, czekajmy na werdykt odnośnie warki kolegi Codera.
Comment
-
-
Jest OK
Dziękuję wszystkim za życzliwe zainteresowanie moim problemem.
Wasze uwagi przekonały mnie do konieczności bliższej ekspertyzy, dziś wyłowiłem parę kłaczków i przyjrzałem się im bliżej - na szczęście to tylko piana, taka, jak przy startowaniu burzliwej, po zamieszaniu rozprasza się, pleśń z pewnością byłaby kleista i nitkowata. Piwko już klarowne, biorę się za mycie butelek. Smakuje dobrze, zanosi się na smaczny trunek.
Co do zdjęć - forum przyjmuje tylko 100 kb, po konwersji rozdzielczości i redukcji do 256 kolorów niestety tracą na wyrazistości...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowskiDlatego nie używaj formatu .bmp tylko .jpg .
Comment
-
Comment