Sposób na kwachy!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

    Sposób na kwachy!

    Może to kogoś zainteresuje!
    Otórz po pewnym okresie sukcesów w warzeniu, każdy z nas dorobił się w swojej kolekcji przedstawiciela 'kwaskowatego'. Ot taki 'szkoda wylać, ale do picia nie za bardzo'.

    Też takowego mam, lekko skwaśniałe ALE. Piękna barwa, piana, tylko ten aromat octu...
    No i mnie naszło!

    Hu hu ha! Idzie zima zima zła!

    A w zimie .. grzańce ...

    Z mojego 'kwaska' po dodaniu przyprawy 'Kamis Grzaniec' (wiem, wiem, fuj ta chemia! zaraz przeszukam forum!) wyszedł całkiem całkiem grzaniec!
    Pewnie znajomy sensor by się krzywił, ale na mój gust było już zupełnie dobrze, aromat przypraw zabił ocet, słodsze to było przez co i kwaśnawe posmaki zaniknęły.

    hmmm więc butelki będą odzyskane bez tego okropnego bólu serca

    Marek
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Ja stosuję wyłącznie do marynowania mięsiw. Opijanie się octem, niezależnie od jego smaku, nie jest najlepszym pomysłem
    Last edited by Krzysiu; 2006-12-14, 09:29.

    Comment

    • kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8109

      #3
      A jak ktoś lubi ocet?
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #4
        Jego sprawa, ale nie ma takiej wątroby, która by lubiła ocet.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X