Witam Brać Piwną.
Jutro mam zamiar zrobić pierwszy bank drożdżowy. W tej chwili mam przygotowane 5 próbówek. Od dwóch dni co 12 godzin zalewałem je wrzątkiem. Drożdże są w fermentorze z piwem. Teraz kilka pytań
- pobrać drożdże z góry (piany) w fermentorze ??
- glicerynę mam 86%, czy rozcieńczyć ją wodą, czy lepiej brzeczką z fermentora ?
- czy pobranie jałową strzykawką drożdży nie zaszkodzi im ?
To chyba wszystko
Pozdrawiam
Z uwagi na dzisiejszy dzień 2x
Jutro mam zamiar zrobić pierwszy bank drożdżowy. W tej chwili mam przygotowane 5 próbówek. Od dwóch dni co 12 godzin zalewałem je wrzątkiem. Drożdże są w fermentorze z piwem. Teraz kilka pytań
- pobrać drożdże z góry (piany) w fermentorze ??
- glicerynę mam 86%, czy rozcieńczyć ją wodą, czy lepiej brzeczką z fermentora ?
- czy pobranie jałową strzykawką drożdży nie zaszkodzi im ?
To chyba wszystko
Pozdrawiam
Z uwagi na dzisiejszy dzień 2x
Comment