Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wkrys
konserwa
Collapse
X
-
-
-
Marusia, już miałem nie odpisaywać, bo walczyłem już z takimi odpowiedziami z Krzysiem i Wielkim_B, ale zerknąłem w twój profil i zobaczyłem że miałaś kilka kwachów więc masz doświadczenie Użyłem gotowca: John Bull - BEST BITTER. Chodzi mi o ten kwaskowaty smak - taki dziwny jak dla mnie. Ale to piwo które miałem żeby sprawdzić smak też to ma i jest z browaru, a oni raczej nie wypuścili by tego na rynek gdyby było nietakie. Rozumiem że musi być różnica, ale czy domowe piwa smakują podobnie jak te kupne? Moja warka po burzliwej od razu poszła w butelki i jest tam tydzień. Piana i gaz ok.pozdrawiam, krzysztof
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wkrys(...) czy domowe piwa smakują podobnie jak te kupne? (...)
Jeśli Twoje piwo smakuje podobnie, jak Weizen (i jest bardziej kwaskowe, niż goryczkowe), to nie jest, niestety, najlepiej...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyPiwo domowe ma smakować - i tyle. Nie warto go porównywać do jakiegokolwiek przemysłowego. Takie jest moje zdanie.
Comment
-
-
Zasadniczo nie ma przeciwskazań. Chyba, że używałbyś jakichś specyficznych drożdży wymagających ścisłych ograniczeń temeraturowych.Last edited by Shlangbaum; 2007-01-16, 16:11.
Comment
-
Comment