Witam
jestem po pierwszej warce z gotowca i powoli spijam ostatnie butelki (2 miesiące temu rozlane)
narazie zacieranie odkladam na czas pozniejszy.
Chcialem jednak pokombinowac z nienachmielonymi ekstraktami słodowymi.
Mam pytanko dotyczace wydajnosci ekstraktów.
na stronie BA przy ekstraktach z pewnej firmy pisze ze:
Przy załozeniu, ze ostateczna objetosc gotowego piwa ma wyniesc 20 litrów,
uzyskanie 1oBlg wymaga uzycia ok. 0,3 kg ekstraktu słodowego w syropie lub 0,24 kg
ekstraktu słodowego w proszku.
Jak jest z wydajnoscia ekstraktow z innych firm np WES??
Czy powyższa proporcja tyczy sie do wszystkich ekstraktów??
Pozdrawiam
Puszka
jestem po pierwszej warce z gotowca i powoli spijam ostatnie butelki (2 miesiące temu rozlane)
narazie zacieranie odkladam na czas pozniejszy.
Chcialem jednak pokombinowac z nienachmielonymi ekstraktami słodowymi.
Mam pytanko dotyczace wydajnosci ekstraktów.
na stronie BA przy ekstraktach z pewnej firmy pisze ze:
Przy załozeniu, ze ostateczna objetosc gotowego piwa ma wyniesc 20 litrów,
uzyskanie 1oBlg wymaga uzycia ok. 0,3 kg ekstraktu słodowego w syropie lub 0,24 kg
ekstraktu słodowego w proszku.
Jak jest z wydajnoscia ekstraktow z innych firm np WES??
Czy powyższa proporcja tyczy sie do wszystkich ekstraktów??
Pozdrawiam
Puszka
Comment