witam!?
mam mały problem cichą fermentację prowadziłem w dość niskiej temp mimo że drożdże to "górniaki" po upływie 6 tygodni od zlania do kegów i zabutelkowania reszty (dwa kegi po pepsi i 20 but) brak jeszcze nasycenia CO2
szukałem...szukałem, ale nic konkretnego nie znalazłem jak nagazować sobie piwko w kegu?
co potrzeba??? czy wystarczy podłączyć butle z CO2 i odczekać kilka dni?? coś w stylu syfonu??
mam mały problem cichą fermentację prowadziłem w dość niskiej temp mimo że drożdże to "górniaki" po upływie 6 tygodni od zlania do kegów i zabutelkowania reszty (dwa kegi po pepsi i 20 but) brak jeszcze nasycenia CO2
szukałem...szukałem, ale nic konkretnego nie znalazłem jak nagazować sobie piwko w kegu?
co potrzeba??? czy wystarczy podłączyć butle z CO2 i odczekać kilka dni?? coś w stylu syfonu??
Comment