Zbierać czy nie?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cafepiwosz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.09
    • 85

Problem Krzysiu w tym, że one się ani nie rozmnażały, ani nie fermentowały. Zresztą zostały już zebrane i poszły w kibel, a brzeczka zasilona kolejna partią gęstwy. I wszysto wróciło do normy. Fermentacja znowu przebiega planowo ( zobaczymy jak długo ).

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • Czarny1975
      Czas chłodzenia brzeczki
      Czarny1975
      Przymierzam się do warzenia z ekstraktów. Mam oczywiście pewne braki sprzętowe (garnek poniżej 20 litrów, brak chłodnicy). O ile brak gara 30l nie jest jakimś poważnym problemem (można zawsze uwarzyć mniejszą warkę) o tyle martwi mnie brak chłodnicy.

Czy (i jaki) wpływ...
      2017-09-26, 08:50
    • Charlie44
      Gęstość brzeczki
      Charlie44
      Witam wszystkich, jestem początkujący i zamierzam zrobić sobie moją drugą warkę z brewkitu a później już wziąć się za coś trudniejszego.
      No i co do tego brewkitu właśnie to pierwszą warkę zrobiłem z 1,6kg brewkitu oraz 1kg mieszanki suchego ekstraktu i glukozy, piwo wyszło...
      2017-10-19, 12:51
    • Portomordo0203
      [Sprzedam] - Grainfather G30 rok 2020
      Portomordo0203
      Dzień dobry,

Mam do sprzedania kocioł zacierno-warzelny firmy Grainfather, model G30 dla warek o wielkości 20-25 litrów do warzenia piwa w warunkach domowych.

Cena: 2 500,0 zł

Urządzenie kupione było w styczniu 2020 roku w sklepie internetowym twójbrowar.pl (mam...
      2024-07-30, 12:15
    • Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...