Witam,
Jak szybko (a raczej wolno) powinien być wlewany podgrzany dekokt do głównego nastawu?
Czy tu również powinno podnosić się temperaturę nie szybciej niż 1 st C/ min? Oznaczałoby to że trzeba przez ok 10 minut trzymać gorący garnek na nastawem!![Confused](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/confused.gif)
A czy mogą być jakieś negatywne skutki, gdyby cały dekokt wlać np w minute?
Pozdrawiam,
Stasiek
Jak szybko (a raczej wolno) powinien być wlewany podgrzany dekokt do głównego nastawu?
Czy tu również powinno podnosić się temperaturę nie szybciej niż 1 st C/ min? Oznaczałoby to że trzeba przez ok 10 minut trzymać gorący garnek na nastawem!
![Confused](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/confused.gif)
A czy mogą być jakieś negatywne skutki, gdyby cały dekokt wlać np w minute?
Pozdrawiam,
Stasiek
Comment