Starter - intensywność fermentacji

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TataPoli
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.06
    • 43

    #16
    Dziękiu serdeczne za podpowiedzi, wlałem całość i po kilku godzinach ruszyło że hoho, a jakie zapaszki mniam.

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

      W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

      Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 20:01
    • VidiBob
      Piana a brak wyraźnej fermentacji
      VidiBob
      Dzień dobry,
      zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
      2022-05-19, 14:36
    • RomaNzRumunii
      Kolsch temperatura fermentacji
      RomaNzRumunii
      Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
      2023-11-25, 21:07
    • smir
      Oktoberfestbier temperatura fermentacji
      smir
      Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
      ...
      2021-05-24, 21:09
    • pegazus300
      3 dzień fermentacji
      pegazus300
      Hej. Właśnie fermentuje moje pierwsze piwo. Po 24 godzinach od zadania drożdży nastąpił kilminacyjny moment, w którym rurka bulgotała z częstotliwością raz na pół sekundy. Dzisiaj (60 h fermentacji) bulgocze raz na 4-5 sekund. Czy tak szybki spadek szybkości fermentacji jest normalny?...
      2018-04-09, 12:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...