Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
UWAGA na termomentr elektroniczny IKEA - refleksja 2
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaA ona jest elastyczna (jakiś to plastik jest)? No i gdzie to kupić?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaZakupiłem więc w Ikei kolejny termometr, a rurkę w obok Castoramie.
Poskładałem - gra i buczy. Choć Marek odradzał mi moczenie sondy działa bez problemów (już drugą warkę się sprawdziło).
Jak chciałeś zmierzyć temperaturę bez moczenia sondy , chodziło mi aby nie zamaczać plecionki gdyż ta znakomicie imituje knot i dostarcza brzeczkę do czujnika. Rurka termokurczliwa ma za zadanie zaizolować możliwie najdłuższy odcinek plecionki.
Też kupiłem ten termometr znakomicie spisuje się w codziennym użytkowaniu w kuchni, zawoła tuż przed wykipieniem (zupy) i gdy ziemniaki już gotowe (timer).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elrowMoże po prostu zastosujcie czujnik temperaturu PT-100, do tego najtańszy sterownik PLC. Koszt troszkę większy ale za to na lata.
Jakiego rzędu to są koszty (sam PT100 już sobie kosztuje).
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Jakiego rzędu to są koszty (sam PT100 już sobie kosztuje).
Jeszcze trzeba ustrojstwo rozpracować, wolę bawić się w Atmelu.Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2007-03-31, 13:34.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Sprawdziłem ( już od 30zł ) nie są drogie, koszt stanowi rzeczony sterownik najtańszy znalazłem za 200 zł.
Jeszcze trzeba ustrojstwo rozpracować, wolę bawić się w Atmelu.
Naprawdę na allegro pojawiają się często takie okazje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Sprawdziłem ( już od 30zł ) nie są drogie, koszt stanowi rzeczony sterownik najtańszy znalazłem za 200 zł.
Jeszcze trzeba ustrojstwo rozpracować, wolę bawić się w Atmelu.
Comment
-
-
Comment
-
Comment