Chciałbym uwarzyć piwo w stylu karmi.
Nie musi mieć 1% alkoholu, może mieć 2-3%.
Wiem, że powinienem dodać laktozy aby dosłodzić przed fermentacją, ale:
- jakich słodów użyć, w jakich ilościach?
- jakie drożdże do fermentacji?, najlepiej suche górnej fermentacji,
- ile blg powinien mieć ekstrakt ze słodów a do jakiej wartości dosłodzić laktozą?
- czy dodawać chmiel? ile?
Może ktoś już coś takiego stworzył i smakowało podobnie do karmi, albo wie jak to zrobić, proszę o informacje, muszę uwarzyć żonie, aby załagodzić napięcia związane z moim warzeniem
Nie musi mieć 1% alkoholu, może mieć 2-3%.
Wiem, że powinienem dodać laktozy aby dosłodzić przed fermentacją, ale:
- jakich słodów użyć, w jakich ilościach?
- jakie drożdże do fermentacji?, najlepiej suche górnej fermentacji,
- ile blg powinien mieć ekstrakt ze słodów a do jakiej wartości dosłodzić laktozą?
- czy dodawać chmiel? ile?
Może ktoś już coś takiego stworzył i smakowało podobnie do karmi, albo wie jak to zrobić, proszę o informacje, muszę uwarzyć żonie, aby załagodzić napięcia związane z moim warzeniem
Comment