Kolejne moje pytanie czy śrutownik można zastąpić np maszynką do mielenia mięsa lub innym urzadzeniem ? Pozdrawiam
Czy można zastapić śrutownik maszynką do mielenia mięsa?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brujoKolejne moje pytanie czy śrutownik można zastąpić np maszynką do mielenia mięsa lub innym urzadzeniem ? Pozdrawiam
Brujo, temat był wałkowany, zerknij w przepastne archiwa. Chyba ktoś używał maszynki do mielenia maku.
Poszukaj,a jak nie znajdziesz to pytajW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
-
-
Mozna i nie można..
Maszynka do mielenia mięsa służy do mielenia mięsa.. A to dzięki zastosowaniu odpowiedniego noża. Jednak posiadając maszynkę "10", można wykorzystać korpus, śrubę i korbę, uzupełnione o specjalne nakładki, tzw. kaszowniki i tym oto sposobem mamy profesjonalny śrutownik jaki, np.: jest sprzedawany w sklepiku Piwowara.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaMozna i nie można..
Maszynka do mielenia mięsa służy do mielenia mięsa. A to dzięki zastosowaniu odpowiedniego noża.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaJednak posiadając maszynkę "10", można wykorzystać korpus, śrubę i korbę, uzupełnione o specjalne nakładki, tzw. kaszowniki i tym oto sposobem mamy profesjonalny śrutownik jaki, np.: jest sprzedawany w sklepiku Piwowara.
Comment
-
-
W dziale sprzęt znajduje się opis napędu do śrutownika zrobionego przeze mnie z tzw. kaszownika.
Zrobiłem go w czasach gdy Porkerty nie były jeszcze ogólnie dostępne.
Na dzień dzisiejszy jednak naprawdę szkoda energii i czasu na inne rozwiązania.Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2007-03-13, 20:41.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomaszNie jest to prawda absolutna:
Temat ten mnie pasionował dopóty, dopóki nie kupiłem śrutownik. Dla pasjonatów "majsterkowania" nie tylko warzących, zrobienie śrutownika z maszynki do mięsa powinno być wyzwaniem. A może ktoś wykonał coś takiego i pochwali się na forum rezultatami. Temat byłby pasował do działu "Sprzęt" jak i do "Kołyski".
Zrobienie śrutownika z maszynki do mięsa, nie jest żadnym wyzwaniem, chyba, że za takie należy uznać wyprawę do sklepu i wydatek 5,50 złotego.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaWygłaszam tylko moje opinie, bo nie ma czegoś takiego jak prawda, nie mówiąc już o prawdzie absolutnej..Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment