drozdże braupartnera

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

    drozdże braupartnera

    Temperatury rosna, więc czas na górną fermentacje. Mam pytanie do szanownych piwowarów, a rzczej prosbe o opinie. Przymierzam sie do uważenia pszeniczniaka, posiadam drozdże do pszenicznego ale tylko suche Brau-partnera. Nigdy z nimi nie mialem wczesniej doczynienia, prosze o opinie na ich temat. Po dawnych doświadczeniach z innymi drozdzami z tej firmy boje sie ze zmarnuje słody
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    #2
    Mam pewne doświadczenie z tymi drożdżami: mianowicie piłem piwo przez nie fermentowane - pszeniczniaka mwa - dają typowe dla piw pszenicznych posmaki goździkowe i bananowe.

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !

    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Mam pewne doświadczenie z tymi drożdżami: mianowicie piłem piwo przez nie fermentowane - pszeniczniaka mwa - dają typowe dla piw pszenicznych posmaki goździkowe i bananowe.
      Hee, dzięki.
      Trzymaj się temperatury 19C. No i użyj tylko raz.
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • gobong
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.04
        • 658

        #4
        Dziękuje za rady i opinie. W takim razie 1 warka bedzie na tych drożdzach

        Comment

        Przetwarzanie...
        X