Zostały mi resztki słodów które muszę zużyć, pomóżcie mi wymyslić jakiś rozsądny przepis. Podstawą piwa będą słody:
monachijski II 4.2 kg
pilzneński 0.5 kg
Chciałbym z tego zrobić np. mocne Ale (na drożdżach English Ale) lub coś w rodzaju Alta (na S04).
Do zagospodarowania mam ponad 2 kg słodów karmelowych, myślę zeby dodać:
Caramunich - 0.4 kg
Karmelowy jasny - 0.2 kg
Karmelowy ciemny - 1 kg (ale może nie wszystek?)
Mam jeszcze:
Carared 0.7 kg
Melanoidowy - 0.3 kg
i troszkę Carafa
ale te chyba do tych piw nie pasują....
monachijski II 4.2 kg
pilzneński 0.5 kg
Chciałbym z tego zrobić np. mocne Ale (na drożdżach English Ale) lub coś w rodzaju Alta (na S04).
Do zagospodarowania mam ponad 2 kg słodów karmelowych, myślę zeby dodać:
Caramunich - 0.4 kg
Karmelowy jasny - 0.2 kg
Karmelowy ciemny - 1 kg (ale może nie wszystek?)
Mam jeszcze:
Carared 0.7 kg
Melanoidowy - 0.3 kg
i troszkę Carafa
ale te chyba do tych piw nie pasują....
Comment