Prosze o pomoc
Collapse
X
-
Mam pytanko. Po przelaniu piwa do butelek i zakapslowniu i tygodniu lezakownia, przyszedl czas na degustacje. Piwo strasznie sie pieni i wylewa calo swoja zawartosc podczas otwierani kapsla. Nie wiem czy jest zaduze cisnie ,sprawdzielm to na trzech butelkach i wszystkie sie wylewaja. Butelkami nie wstrzasalem. Prosze o pomoc i jaks rade mam nadzieje ze to po czasie minieComment
-
Mam pytanko. Po przelaniu piwa do butelek i zakapslowniu i tygodniu lezakownia, przyszedl czas na degustacje. Piwo strasznie sie pieni i wylewa calo swoja zawartosc podczas otwierani kapsla. Nie wiem czy jest zaduze cisnie ,sprawdzielm to na trzech butelkach i wszystkie sie wylewaja. Butelkami nie wstrzasalem. Prosze o pomoc i jaks rade mam nadzieje ze to po czasie minie
Po czasie na pewno nie minie, co najwyżej może być gorzej. Możesz mieć 2 skrzynki granatówWtedy dla własnego dobra, musisz podchodzić do skrzynki jak saper, noga wysunięta do przodu, kontrolne kopnięcie transportera, odczekanie na reakcję i dopiero bierzesz sie za butelkę. Trzeba też chronić oczy
Aha, warto żebyś napisał, jak intensywne jest to wylewanie - czy piwo wychodzi z butelki, czy po otwarciu jest fontanna i w butelce zostaje 1/3 zawartości.Comment
-
Dodawalem 1,2 płynnego ekstraktu słodowego na cala objetosc warki czyli na 20l.
Piwo wychodzi z butelki i po otwarciu jest fontanna w butelce zostaje 1/3 zawartosciComment
-
jeśli Twoje "1,2 płynnego ekstraktu" oznacza 1,2 kg nierozcieńczonego ekstraktu słodowego na 20l, to lepiej wywieź piwo na poligon, bo resztki zamku wysadziszna 20l stosuje się 50g-150g cukru lub przeliczoną ilość innego surowca do refermentacji...
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
O człowieku, weź to przykryj lepiej jakimś kocem i jeszcze pudło na to nałóż. Przesadziłeś tak z 11 razy. Generalnie to strach to teraz nawet przenieść w chłodniejsze miejsce.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Cos cicho, może już chłopa ubiło?
Ja bym podłożył te granaty pod płot któregoś koncernu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Powiem szczerze, że mi to samo do głowy przyszło. Czemu 2/3 ma uciec, jak będzie otwierał we wnętrzu fermentora, to nic mu nie ucieknie. Jest oczywiście ryzyko zainfekowania, ale to ryzyko jest potencjalne, a ryzyko rozsadzenia butelek jest niemal pewne.Comment
-
Powiem szczerze, że mi to samo do głowy przyszło. Czemu 2/3 ma uciec, jak będzie otwierał we wnętrzu fermentora, to nic mu nie ucieknie. Jest oczywiście ryzyko zainfekowania, ale to ryzyko jest potencjalne, a ryzyko rozsadzenia butelek jest niemal pewne.Comment
-
Comment
-
Comment
-
-
Comment
-
Tak pracuje ale chyba troszke spanikowalem bo moge przetrzymac w butelce. Teraz mysle ze potrzymam tydzien i w piatek zabutelkuje ponownie. Tylko nie wiem czy dodawc teraz suchy ekstrat slodowy czy wystarczy tylko zwykly cukier. Nie wiem ile mam dodoac tego cukru piwa jest teraz 18lComment
Related Topics
Collapse
-
Lepiej późno niż wcale.
Krecikowi udało się ogarnąć temat. Organizuje nam Mały Zlocik w Bałtowie (wcześniej było o tym w poście "A może zlocik"). Patronować nam będzie oczywiście Browar Bałtów.
W programie zwiedzanie browaru, ognisko i...-
Channel: Wielkie Zloty BrowarBizu
-
-
Z wczoraj na dzisiaj aktualizowana była spora część oprogramowania na serwerze i coś gdzieś może nie działać. Proszę o info gdyby próba otwarcia jakiejś strony (która działała tuż przed aktualizacją) kończyła się wywalaniem błędów lub pokazywała się w ogóle pusta strona....
-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
Tutaj proszę o wpisywanie się na listę osób biorących udział w minizlociku. Proszę wpisywać się kolejno podając
IMIĘ I NAZWISKO LUB NICK, FORMA NOCLEGU (DOMEK LUB NAMIOT).
W poniedziałek w południe Krecik zamyka listę.-
Channel: Wielkie Zloty BrowarBizu
-
-
Małe ogłoszenie parafialne,
Kol. rrebisz proszony o kontakt na maila browar @ Browar biz ale niechaj pisze z innego adresu niż się rejestrował bo ten nie działa i moje odpowiedzi wracają jako niedoręczone.-
Channel: Przy piwie
2019-03-01, 11:41 -
-
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment