Jako początkująca po 72 warkach mam taki problem:
Właśnie się ciemna pszenica zaciera, a ja mam gęstwę, tylko nie wiem, czy jest to Irish Ale, czy Weihenstephaner Weizen
Nie oznaczyłam słoików, a nie pamiętam, czy pszeniczna gęstwa ma jakiś inny zapach od pozostałych drożdży - jeśli kto ma w lodówie gęstwy od pszenicy i czegoś innego bardzo proszę o zwąchanie sytuacji Miałam dwa słoiki, niestety, jedna gęstwa się zepsuła, więc nie mogę zrobić porównania, inaczej bym spoko rozróżniła - przynajmniej tak mi się wydaje
Kolor niby mają jaśniutki, ale Irish Ale zbierane z wierzchu tyż jasne są.
Właśnie się ciemna pszenica zaciera, a ja mam gęstwę, tylko nie wiem, czy jest to Irish Ale, czy Weihenstephaner Weizen
Nie oznaczyłam słoików, a nie pamiętam, czy pszeniczna gęstwa ma jakiś inny zapach od pozostałych drożdży - jeśli kto ma w lodówie gęstwy od pszenicy i czegoś innego bardzo proszę o zwąchanie sytuacji Miałam dwa słoiki, niestety, jedna gęstwa się zepsuła, więc nie mogę zrobić porównania, inaczej bym spoko rozróżniła - przynajmniej tak mi się wydaje
Kolor niby mają jaśniutki, ale Irish Ale zbierane z wierzchu tyż jasne są.
Comment