Wczoraj przelewałem na cichą fermentację warkę na drożdżach Wyeast 3068 (dzięki Fidoangel ).
Gęstwę drożdżową zebrałem z dna fermentora do kilku wygotowanych wcześniej słoiczków.
Niestety nie udało mi się uniknąć zebrania przy tym "farfocli" (chyba z chmielu - takie brązowe, cienkie) - jakoś wyjątkowo duzo tego było.
Czy nie zaszkodzi to gęstwie?
A tak w ogóle, to czy te "farfocle" mają jakąś nazwę?
Gęstwę drożdżową zebrałem z dna fermentora do kilku wygotowanych wcześniej słoiczków.
Niestety nie udało mi się uniknąć zebrania przy tym "farfocli" (chyba z chmielu - takie brązowe, cienkie) - jakoś wyjątkowo duzo tego było.
Czy nie zaszkodzi to gęstwie?
A tak w ogóle, to czy te "farfocle" mają jakąś nazwę?