Warsteiner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lukas84
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.06
    • 17

Warsteiner

Witam serdecznie!!
    Od niedawna sprawy piwne pochłonęły mnie całkowice.Nie chodzi tu bynajmniej o picie piwa, ale raczej o jego wytwarzanie.Niestety mam jeszcze braki, które muszę szybko uzupełniać.Niedawno skosztowałem piwo Warsteiner i stwierdzam, że jest po prostu pyszne. Dlatego też pytam bardziej zaawansowanych piwowarów "co to za piwo???"i czy są może na polskim rynku gotowe zestawy do stworzenia piwa o podobnym smaku??
    Dzięki z góry i pozdrawiam
  • qberts
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.03
    • 136

Kilka Warsteinerów masz opisanych na forum, wystarczy użyć wyszukiwarki, poza tym trochę ubogi opis tegoż piwa przedstawiłeś żeby coś o nim powiedzieć, może chociaż uwaga czy ciemne/jasne itp. ?
    ZASADY DEGUSTACJI
    zapraszam do dyskusji

Comment

• Lukas84
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.06
      • 17

Masz racje, niewiele informacji zostawiłem na temat tego piwa. Ale przyczyna jest prosta: myślałem, że Warsteiner jest jeden.Już pewien piwosz wyprowadził mnie z błędu i postaram się go naprawić.Wogóle piwo piłem w barze i barman lał je kilka minut energicznymi ruchami, powodując silne pienienie.Jak piana opadła powtarzał proces. Piwo było jasne(wręcz bardzo), z dużą ilością piany.Co do smaku: orzeźwiające, raczej słabe i pachniało jakby drożdżami, ale nie wiem czy to ostatnie spostrzeżenie jest trafne.Mam nadzieje, że trochę rozjaśniłem sytuację. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

z odtworzeniem takiego produktu w domu będzie problem, jest to jedno z bardziej masowych piw w Niemczech. Można pewnie pozstawić tezę, że takiego stopnia odfiltrowania, oczyszczenia i ubezsmakowienia nie da rady odtworzyć w domowych warunkach
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Lukas84
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.06
          • 17

Dobitnie powiedziane.Nie spodziewałem się, że rzecz nad którą się tak dobitnie zachwycam to produkt "taki sobie".Mimo to powiedzcie mi proszę jak mogę zakwalifikować to piwo; czy to pils czy lager???(wybaczcie jeżeli moje pytanie jest zbyt oczywiste).

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lukas84 Wyświetlenie odpowiedzi
            Dobitnie powiedziane.Nie spodziewałem się, że rzecz nad którą się tak dobitnie zachwycam to produkt "taki sobie".Mimo to powiedzcie mi proszę jak mogę zakwalifikować to piwo; czy to pils czy lager???(wybaczcie jeżeli moje pytanie jest zbyt oczywiste).
            Najpierw sam ustal który to Warsteiner: http://www.warsteiner.de/442.htm
            Czy to aby nie najpopularnieszy Warsteiner Premium? Bo wszytskich Warsteinerów robią chyba 15.
            Last edited by adam16; 2007-06-09, 23:20.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Lukas84
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.06
              • 17

Warsteiner premium fresh tak się tak się nazywa to piwo.Dzięki za tą stronkę!!

Comment

Przetwarzanie...
              X