Brew- kity

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lukas84
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.06
    • 17

Brew- kity

Witam!
    Właśnie szykuje się do pierwszej warki.Żeby nie zniechęcić się(jakby coś nie wyszło), postanowiłem zakupić na początek brew kita(zacieranie może później)- aby wszystko się udało.Najprawdopodobniej wybiorę coś z oferty Browamatora: J.B. Masterclass - 3kg w zestawie nachmielonego ekstraktu słodowego na 22,5 l piwa. Dlatego też zastanawiam się, czy ktoś z bardziej zaawansowanych piwowarów miał z nimi do czynienia, ewentualnie mógłby mi polecić jakiś inny zestaw.?? Pozdrawiam
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Na twoim miejscu zrezygnowałbym z kita, kup zestaw niechmielony i sam nachmiel np. "Ale". Filozofi w chmieleniu nie ma, kup dwie siateczki do chmielenia. Napewno piwo bedzie lepsze niz z Kita.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Popieram, zrobiłem jedno piwo z brew-kita i było to o jedno za dużo. Na początek proponuję jakiś zestaw na bazie ekstraktów słodowych do samodzielnego chmielenia. Więcej zabawy, a i piwo pewnie będzie lepsze.
      blog.kopyra.com

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Będzie lepsze zdecydowanie. Otwarłem kilka dni temu Coopersa Lagera z pierwszej warki po roku. Drożdże czuć nadal. Takie jakieś dziwne.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Lukas84
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.06
          • 17

Przekonaliście mnie. Co tu dużo gadać, kupuje zestaw ALE i warze!!

Comment

Przetwarzanie...
          X