W książce "Piwo klasztorne i domowe" opracowanej przez Grzegorza Sieczkowskiego można przeczytać: "Warto pamiętać, że kwaszenie jest jednym z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności, ponieważ zakwaszone produkty długo zachowują wartości odżywcze i witaminy".
Oprócz wspomnianych przeze mnie zastosowań kulinarnych, zamierzam wykorzystać część kwaśnej warki do zabiegów kosmetycznych. Liczę na wartości odżywcze witamin i właściwości antyseptyczne kwasów.
A jakie to będą zabiegi? A doleję piwko do wanny zamiast płynu do kąpieli.
Oprócz wspomnianych przeze mnie zastosowań kulinarnych, zamierzam wykorzystać część kwaśnej warki do zabiegów kosmetycznych. Liczę na wartości odżywcze witamin i właściwości antyseptyczne kwasów.
A jakie to będą zabiegi? A doleję piwko do wanny zamiast płynu do kąpieli.
Comment