Witam.
Pisze tu pierwszy raz Pozdrawiam wszystkich i przechodzę do tematu
Obecnie jestem na etapie 3 warki - dwie poprzednie wychodziły - pomimo tego że nigdy nie udwało mi się zrobić fermentacji która optycznie byłaby efektowna. Poza tym mam straszne problemy z zachowaniem sterylności. Piwo wychodziło smaczne.
Teraz przy 3 warce fermentacja przebiega bardzo burzliwie, ale jest jeden problem. Po 12 godzinach od wlania drożdzy na pianie pojawił się kożuch, który przykrył całą pianę. Obecnie kożuch juz się rozrywa, ale nie wiem co z tym zrobić. Zebrać czy zostawić? Oto jak wygląda. Piwo to 2 ekstrakty słodowe z puszki + chmiel granulowany.
Pisze tu pierwszy raz Pozdrawiam wszystkich i przechodzę do tematu
Obecnie jestem na etapie 3 warki - dwie poprzednie wychodziły - pomimo tego że nigdy nie udwało mi się zrobić fermentacji która optycznie byłaby efektowna. Poza tym mam straszne problemy z zachowaniem sterylności. Piwo wychodziło smaczne.
Teraz przy 3 warce fermentacja przebiega bardzo burzliwie, ale jest jeden problem. Po 12 godzinach od wlania drożdzy na pianie pojawił się kożuch, który przykrył całą pianę. Obecnie kożuch juz się rozrywa, ale nie wiem co z tym zrobić. Zebrać czy zostawić? Oto jak wygląda. Piwo to 2 ekstrakty słodowe z puszki + chmiel granulowany.
Comment