Szczęśliwym trafem jestem posiadaczem w pełni zaciemnionego pomieszczenia gospodarczego 4 m kw. do leżakowania piwa. Nieszczęśliwie się zdażyło że temperatura w ostatniich dniach wzrosła tam do 24 stopni. Czy bardzo to zaszkodzi refermentacji? Czy bardzo to zaszkodzi następnemu nastawionemu piwu? Jakie są dopuszczalne normy temperatur do fermentacji i refermentacji. W ksiązkach piszą że do 22 stopni.
Temperetura refermentacji 24 st. C
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Plesniak Wyświetlenie odpowiedziSzczęśliwym trafem jestem posiadaczem w pełni zaciemnionego pomieszczenia gospodarczego 4 m kw. do leżakowania piwa. Nieszczęśliwie się zdażyło że temperatura w ostatniich dniach wzrosła tam do 24 stopni. Czy bardzo to zaszkodzi refermentacji? Czy bardzo to zaszkodzi następnemu nastawionemu piwu? Jakie są dopuszczalne normy temperatur do fermentacji i refermentacji. W ksiązkach piszą że do 22 stopni.
-
Comment