A co z tą glukozą, jest jakaś przez lata doświadczeń znormalizowana liczba gramów glukozy/litr dla poszczególnych rodzajów piw? Czeka mnie na dniach butelkowanie "pszenicy" - jaka jest zalecana dawka, ewentualnie mikstury syropowej?
Refermentacja
Collapse
X
-
Miesiąc temu butelkowałem pszenicę z taką dawką glukozy i wyszła dobrze nagazowana. Oczywiście mówię o 20. litrach warki.Ostatnia zmiana dokonana przez Maciucha67; 2011-11-28, 23:31.Comment
Related Topics
Collapse
-
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...-
Channel: Czechy
-
-
Witam.
Dwie warki AIPA mam już za sobąPierwsza średnia, druga się okaże, ale już czuję dobry posmak.
Natomiast pytanko - chodzi o kalkulatory do refermentacji.
Należy w nich podać temperaturę rozlewu. Zgadza się?
Jeśli tak to co w sytuacji...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witajcie, moje pierwsze piwo z brewkitu zostało rozlane do butelek. Dosypałem odpowiednią ilość glukozy i teraz przez kilka dni postoją w temperaturze 20-23 stopnie Celsjusza.
Czytałem kilka różnych instrukcji, w których napisano, że po mniej - więcej tygodniu piwo należy przenieść...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Antillia Brewing Co. to browar rzemieślniczy z wyszynkiem na wyspie Santa Lucia, kolejnym małym kraju na Karaibach.
Obiekt ma doskonałą lokalizację, znajduje się przy samym porcie, gdzie cumują wielkie wycieczkowce z tysiącami turystów z całego świata.
W małej knajpce w karaibskim...-
Channel: Ameryka Północna i Środkowa
2023-04-20, 21:47 -
-
W holenderskiej części karaibskiej wyspy Sint Maarten na Małych Antylach, od 2020 roku działa browar przemysłowy o nazwie SXM Beer.
Jest to aktualnie największy browar na wyspie, a jego nazwa pochodzi oczywiście od kodu IATA tutejszego lotniska Princess Juliana.
Lotnisko jest jedną...-
Channel: Ameryka Północna i Środkowa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment