Kończy mi się w tym tygodniu drugi tydzień fermentacji cichej. Ze wzgledu na to że cicha przebiegała w dosyć wysokiej temperaturze (24 st.C) postanowiłem zabić owocowy smak - a taki się szykuje - miodem. Mam litr miodu z "domowej" pasieki, żadna tam chemia itp.
Ile wlać miodu na 18 litrów piwa tak żeby już nie dosładzać niczym innym przed rozlewem do butelek. Druga sprawa, miód jest mocno skrystalizowany, rozumiem że musze go podgrzać, ale czy łatwo mi się taki miód rozcieńczy w młodym piwie o temp. 24 st.C.
Ile wlać miodu na 18 litrów piwa tak żeby już nie dosładzać niczym innym przed rozlewem do butelek. Druga sprawa, miód jest mocno skrystalizowany, rozumiem że musze go podgrzać, ale czy łatwo mi się taki miód rozcieńczy w młodym piwie o temp. 24 st.C.
Comment