Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Pierwszy zestaw
Collapse
X
-
Pozdrawiam
dj
-
-
Ostatnia rzecz jaką bym komuś polecał to miękkie kapsle. Z tym niszczeniem szczęk Grety to chodziło przy okazji rzeczywiście twardych trofiejnych kapsli oranżadówek. Miękkie są beznadziejne, jeżeli zamierzasz dłużej przechowywać piwo.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Dzięki chłopaki!
Kapsle - wezmę po 100 miękich i twardych, żeby wybadać jak mi idzie. Pierwszą warkę zabutelkuję w bączki 330ml to mniej będzie szkoda jak coś skaszanię w którejś butelce...
Suszarka zostaje bo podoba się żonie i mam nadzieję, że pomoże zaoszczędzić nieco miejsca w kuchni. Zmieniłem tylko na 47-butelkowy. Nad sterylizatorem myślę, ale 57zł to sporo za ten bajer.
Chłodnicę zanurzeniową chcę spróbować zrobić sam. Więc na razie się wstrzymam.
O monachijskim też pomyślałem przeglądając receptury. Wziołem ten ciemniejszy (20-25 EBC) - do zaciemniania będzie ekonomiczniejszy.
Zamiast ekstraktów wziełem 1kg glukozy.
Dorzuciłem jeszcze dwie torebki na chmiel i Pirosiarczyn sodu (E223) 1 kg.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Zamiast sterylizatora kup w jakimkolwiek ogrodniczym zraszacz do roślinek. Powiedzmy litr pojemności. Działa to to na takiej samej zasadzie jak wspomniany sterylizator (no prawie, bo nie wykorzystuje z powrotem środka, ale to ganz egal) i kosztuje całe 5pln (około). Sprawdza sięSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziOstatnia rzecz jaką bym komuś polecał to miękkie kapsle...
Comment
-
-
No to ja o takich miękkich właśnie mówię, w całości pociągniętych od spodu miękką gumą. I akurat z BA były.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Zakapslowałem 16 warek gretą, z czego dwie pierwsze miękkimi z BA. Od tamtej pory nie kupuję miękkich kapski chociaż wszystkie trzymały bardzo dobrze. Niestety z miękkich odchodzą gumeczki przy wrzuceniu na więcej niż kilka sekund do wrzątku, z twardych może ze dwie mi odeszły.
Sprawdzam co jakiś czas stan grety i nic nie wskazuje na to, aby coś mi się za bardzo zużyło i greta miała by się kończyć.
Podsumowując, polecam twarde kapsle nawet do grety.
Prosiarczyn sodu - kupiłem raz 100g do pierwszej warki i do tej pory zużyłem połowę. Używam go jedynie wtedy, gdy żony nie ma cały dzień w domu, bo capi w łazience jeszcze kilka godzin po sterylizacji.
Obecnie używam Oxi, on jest bezwonny i bez niepotrzebnych awantur domowych załatwia sterylizację (na 16 warek tylko jeden kwas i to raczej z innego powodu).
Chłodnica - zdecydowanie zrób sobie sam, dokupując drobne rzeczy (cybanty, złączka do kranu, wężyki) zrobisz sam bardzo dobrze działającą.
Dodatkowo pomyśl na przyszłość o pompce akwariowej, naprawdę się przydaje do napowietrzania brzeczki a koszt nieduży.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziNo to ja o takich miękkich właśnie mówię, w całości pociągniętych od spodu miękką gumą. I akurat z BA były.
Co do zestawu steryzlizator + suszarka, dodam, że steryzlizację 60 butelek przeprowadzam w czasie krótszym niż 10 minut. Nie licząc czasu czynności późniejszego wrzucenia butelek z suszarki do skrzynek. Co do zraszacza do kwiatów - nie testowałęm, ale myślę, że to dobry pomysł.Pozdrawiam
dj
Comment
-
-
Zraszacz mam więc przetestuję...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gniady Wyświetlenie odpowiedzi(...)Niestety z miękkich odchodzą gumeczki przy wrzuceniu na więcej niż kilka sekund do wrzątku(...)
Comment
-
-
Śmierdzi jak jasna cholera ;pSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziSeta sam spróbuje (...) Chyba już nie ma się co zastanawiać, tylko wysłać zamówienie, w międzyczasie wystrugać filter i brać się za warzenie.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment