witam mam prośbę ponieważ w wątku z recepturami nie znalazłem żadnej receptury proszę o recepturę na jasne pełne lub może zna ktoś stronę po polsku z recepturami bo mi nie udało się takiej znaleźć. Pozdrawiam P.S. jeżeli ktoś ma komentować moją prośbę w stylu "poszukaj dobrze" niech oszczędzi sobie takich komentarzy.
recepta na jasne pełne
Collapse
X
-
Po pierwsze - wpisuj tematy we właściwych działach. To nie śmietnik, tylko porządne forum.
Po drugie - w języku polskim są takie rzeczy jak wielkie litery i znaki interpunkcyjne. No ale może zbyt wiele wymagam, jak ktoś nie wie, jak się nazywa kraj, w którym mieszka, to może i nie wiedzieć, co to są przecinki.
Po trzecie - poszukaj sobie. Receptur jest od groma na forum.
Po czwarte - jeżeli chcesz napisać, żebym się odwalił, to daruj sobie. Mocno pracujesz na banana.
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Jak ktoś nie ma krzty poczucia humoru i dystansu to współczuje, to ja chyba zbyt wiele wymagam. Po 2 to chyba nie sekta czy sie mylę? Po 3 jak Krzysiu jak nie pasują Ci moje posty nie czytaj ich, bo inni zauważyłem nie mają problemów takich jak Ty. Po 4 jestem początkujący wiec zdarza mi się pomylić dział. Nie chce się tłumaczyć bo nie dość że żyję w państwie policyjnym to widzę jeszcze tutaj są dzielnicowi. ART jeżeli dodałem Ci znowu roboty to prze sory.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
a o co?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Kurde wystarczy poszukać w dziale TWOJE WARZENIE i tam jest tego mnóstwo-tz opisów. Skrzystaj rówież z innych stron np. z BA tam też masz przepisy receptury.
Co do piwa jasne pełne to masz jasne oznacza kolor a pełne tz że ma białka, drożdze -stąd pełne. Musisz się zastanowić o jakie jasne pełne Ci chodzi a później poszukaj.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika escobar Wyświetlenie odpowiedzinie jęczę bo nie o to mi chodziło
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika escobar Wyświetlenie odpowiedziJak ktoś nie ma krzty poczucia humoru i dystansu to współczuje, to ja chyba zbyt wiele wymagam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika escobar Wyświetlenie odpowiedziPo 3 jak Krzysiu jak nie pasują Ci moje posty nie czytaj ich, bo inni zauważyłem nie mają problemów takich jak Ty."Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & P
Comment
-
-
Najprościej Jasne Pełne uwarzysz biorąc ze cztery kilo słodu pilzneńskiego, ze dwie garście chmielu i jakieś drożdże dolnej fermentacji.
Słód zacierasz dekokcyjnie.
Brzeczkę gotujesz jakie 60 minut.
Pierwszą garść chmielu dodajesz w piątej minucie gotowania zaś drugą pięć minut przed końcem.
Fermenci toto z 10 dni w temperaturze 10-12 stopni potem przelewasz na następne 10dni do balonu na cichą. Następnie butelkujesz z użyciem 140g. glukozy i czekasz minimum trzy miesiące. Po takim czasie leżakowania śmiało możesz takie piwo otworzyć i delektować się jego smakiem.Last edited by dkrasnodebski; 2007-10-10, 17:00.
Comment
-
Comment