Przerwana fermentacja burzliwa-pytanie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogdan62
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.10
    • 173

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wloda1 Wyświetlenie odpowiedzi
    Moim problemem było przede wszystkim to, czy mogę niedokończoną f. burzliwą, zlać na f. cichą, bez jakichś specjalnych skutków ubocznych? Dzięki Waszym odpowiedziom, wiem ze nie ma dramatu, jesli nawet pospieszę się trochę z tym przelewaniem - a więc zostanie dość drożdży, żeby brzeczka sobie dofermentowała.
    Dziękuję wszystkim
    każdy ma swoje dświadczenia, z moich wynika, że przetrzymanie ponad 7 dni fermentacji burzliwej powoduje "przesiąknięcie" piwa zapachem osadu. Przeciągnięcie fermentacji cichej tego nie powoduje, osad nie jest tak "agresywny".

    Comment

    Przetwarzanie...
    X