Pszeniczne po fermentacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ebas
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.08
    • 28

    Pszeniczne po fermentacji

    Czy normalnym jest, że pszeniczne po fermentacji burzliwej jest kwaśne, czy już mam zlewać do kibla?
    Pierwszy raz robię tego typu piwo, więc nie wiem.
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Co to znaczy kwaśne? Wykrzywia mordę?

    Pszeniczniaki mają być lekko kwaskowe, zlej na cichą na trzy dni i do butelek.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • ebas
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.08
      • 28

      #3
      Dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję, że będzie pijalne.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X