Witam, jako że to moja pierwsza brzeczka to chyba do końca nie wiem co mogło się stać.
Zrobiłem sobie wszystko z brew kita J.B. Masterclass - Wheat Beer z drożdżami Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Wszystko wydawało się ok, po dwóch dniach popatrzyłem do środka - pięknie wszystko wygląda. Po czym patrze dnia następnego - unosi się niewiele drożdży na lustrze brzeczki, całość ma 4Blg (przy początkowych 12). I nie wiem co robić?! Przecież burzliwa fermentacja powinna trwać 7 dni a nie tylko 3?! Ktoś ma jakiś pomysł? Temperatura fermentacji to 21 - 23 C
Zrobiłem sobie wszystko z brew kita J.B. Masterclass - Wheat Beer z drożdżami Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Wszystko wydawało się ok, po dwóch dniach popatrzyłem do środka - pięknie wszystko wygląda. Po czym patrze dnia następnego - unosi się niewiele drożdży na lustrze brzeczki, całość ma 4Blg (przy początkowych 12). I nie wiem co robić?! Przecież burzliwa fermentacja powinna trwać 7 dni a nie tylko 3?! Ktoś ma jakiś pomysł? Temperatura fermentacji to 21 - 23 C
Comment