Co to za nalot ?
Collapse
X
-
-
zabutelkowałem 10 szt. za pare miesięcy zobaczymy, i jeszcze jedno- użyłem tego fermentora do wyrobu wina bezpośrednio przed ta warką, może to to ???Comment
-
Comment
-
Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
Miałem taki "film" na porterze po cichej. Zabutelkowałem w bączki, ok. 9 % alkoholu-nic nie pleśniało w butelkach, piwo wypijalne ze smakiem - w ilości maxymalnie 2 bączków - 3 usypiał pijących. Przy rozlewie do butelek starałem się tylko przebić przez warstweę "pleśni" i nie zciągać do dna.. jedno z najlepszych piw jakie zrobiłem, choć jak zobaczyłem balon na cichej to byłem bardzo załamany..fANIAtic www.faktoria-ukraina.plComment
-
więc po półtorej miesiaca od zlania - próba. Piwo supeeer - wytrawny guinnes, az przejdę sie do knajpy żeby porównać. Receptura wg niektórych Kolegów trochę nietypowa(warka nr 10 w Browarek Bożydarek), ale smaczek jak na razie super. Jednak nie ma co panikować za wczasu.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...5 Photos-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam,
Zabrałem się w listopadzie za piwo imbirowe ciemne z ekstraktów. Ekstrakty były ciemny, pale ale i troszeczkę karmelowego. BLG początkowe 13 drożdże S04 chmiel Nugget no i sam dodatek 60g imbiru.
Na początku byłem zaniepokojony smakiem bo imbir dawał po nosie że...-
2017-12-26, 19:34 -
-
Witam Was drodzy piwowarzy.
Jestem tu nowy, ale mam za sobą ok 10 warek i bardzo chętnie Was czytam.
Tym razem mam jednak problem.
Zrobiłem z racji braku czasu ciemne piwko z ekstraktów i je nachmielilem. Drożdże jakieś lipne gozdawy i leniwie ruszyły.
Po 2 tygodniach...-
-
-
3city w tradycyjnym (choć otwartym na innych chętnych) już mam nadzieję składzie, planuje coroczny nalot, tym razem na Lądek
. Wylot wizz air w piątek 20.11, powrót w poniedziałek. Może ktoś chce dołączyć lub będzie przypadkiem w okolicy
.
-
Channel: Spotkania Forumowiczów
-
-
Przy podgrzewaniu brzeczki do chmielenia wspomagam się grzałką elektryczną 2000W firmy Eliko. Problem jest taki że po podgrzaniu wytwarza się na niej biały nalot. Co prawda można go zetrzeć szmatą, mocno trąc, ale tam gdzie nie ma dostępu, czyli w środku i pomiędzy rurkami spirali jest...
-
Channel: Sprzęt
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment