Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
Wyświetlenie odpowiedzi
Co to za nalot ?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPrzyjrzałeś się fotce? Tam nie ma błonki, tylko ogniska jakiegoś grzyba.
zabutelkowałem 10 szt. za pare miesięcy zobaczymy, i jeszcze jedno- użyłem tego fermentora do wyrobu wina bezpośrednio przed ta warką, może to to ???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedziTam była błonka, a te większe oczka były koloru białego - może rzeczywiście taka pleśń;
zabutelkowałem 10 szt. za pare miesięcy zobaczymy, i jeszcze jedno- użyłem tego fermentora do wyrobu wina bezpośrednio przed ta warką, może to to ???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedziużyłem tego fermentora do wyrobu wina bezpośrednio przed ta warką, może to to ???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze jedno.
Czy możecie potwierdzić moje obserwcje, że ów "film" pojawia się przede wszystkim na piwach ciemnych?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKluczowe jest to, co zrobiłeś z fermentorem po zlaniu wina.
Comment
-
-
Miałem taki "film" na porterze po cichej. Zabutelkowałem w bączki, ok. 9 % alkoholu-nic nie pleśniało w butelkach, piwo wypijalne ze smakiem - w ilości maxymalnie 2 bączków - 3 usypiał pijących. Przy rozlewie do butelek starałem się tylko przebić przez warstweę "pleśni" i nie zciągać do dna.. jedno z najlepszych piw jakie zrobiłem, choć jak zobaczyłem balon na cichej to byłem bardzo załamany..fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
Comment