Witam, dawno mnie tutaj nie było, ale z jednego względu. Na początku zabawy w browarnictwo domowe, nawarzyłem tyle piwa, że jeszcze mam w piwnicy niezła kolekcję. Wczoraj dopijałem Portera zabutelkowanego 20 marca 2005 i Jasne Imbirowe z kwietnia 2005, i to dopiero jest smak piwa! Pycha, a już myślałem, że będzie musiało opuścić butelkę przez zlewozmywak Ale nie o tym chciałem pisać. Jako, że kolekcja się pomniejsza, wracam do Was bo trzeba coś przecież nawarzyć Jako, że mojej lubej zasmakowało piwo w Spiżu we Wrocławiu zmusza mnie do uwarzenia ichniejszego piwa karmelowego. Słodkie piwo z bardzo wyczuwalnym karmelem, aż się kufel klei. I teraz pytanie, czy jestem w stanie coś takiego uwarzyć w domu? Przeglądałem forum i była dyskusja o "Karmi" ale to sklepowe "Karmi" nie smakuję tak jak to spiżowe karmelowe. Jakieś pomysły na przepis, recepturę?
Receptura na karmelowe jak ze Spiża
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Ale możesz to czymś poprzeć, widziałeś, słyszałeś, syrop im sprzedajesz...?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment