Receptura na karmelowe jak ze Spiża

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kubula
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.08
    • 39

    Receptura na karmelowe jak ze Spiża

    Witam, dawno mnie tutaj nie było, ale z jednego względu. Na początku zabawy w browarnictwo domowe, nawarzyłem tyle piwa, że jeszcze mam w piwnicy niezła kolekcję. Wczoraj dopijałem Portera zabutelkowanego 20 marca 2005 i Jasne Imbirowe z kwietnia 2005, i to dopiero jest smak piwa! Pycha, a już myślałem, że będzie musiało opuścić butelkę przez zlewozmywak Ale nie o tym chciałem pisać. Jako, że kolekcja się pomniejsza, wracam do Was bo trzeba coś przecież nawarzyć Jako, że mojej lubej zasmakowało piwo w Spiżu we Wrocławiu zmusza mnie do uwarzenia ichniejszego piwa karmelowego. Słodkie piwo z bardzo wyczuwalnym karmelem, aż się kufel klei. I teraz pytanie, czy jestem w stanie coś takiego uwarzyć w domu? Przeglądałem forum i była dyskusja o "Karmi" ale to sklepowe "Karmi" nie smakuję tak jak to spiżowe karmelowe. Jakieś pomysły na przepis, recepturę?
    Domowy Browar Maka - www.browarmaka.pl
  • misiut
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.10
    • 3

    #2
    Piwo karmelowe

    Piwo spiżowe jak się nie mylę robione jest albo na piwie jasnym albo mocnym z dodatkiem syropu glukozowego oraz karmelu.

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

      #3
      Ale możesz to czymś poprzeć, widziałeś, słyszałeś, syrop im sprzedajesz...?
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • misiut
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.10
        • 3

        #4
        Piwo karmelowe

        Pracowałem

        Comment

        Przetwarzanie...
        X