Chcę zastąpić słód monachijski innym słodem. Jaki jest zbliżony parametrami do monachijskiego ?
Karmelowy ? Zamiast Monachijskiego ?
Collapse
X
-
No na pewno nie karmelowy A jakie masz słody? Bo z podstawowych, to najbardziej zbliżony do monachijskiego jest pilzneński
-
-
Ale może najpierw napisz - co chcesz uwarzyć? Tylko szybko, bo zaraz idę spać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziChcę wogóle nie sypać monachijskiego, bo tańszy jest pilzneński
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziChcę wogóle nie sypać monachijskiego, bo tańszy jest pilzneński
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziŻeby było jeszcze taniej, zrób tak: 10% słodu pilzeńskiego, 90 % cukru.
A pozatym te twoje "mądrości" Krzysiu zostaw dla siebie."Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAle może najpierw napisz - co chcesz uwarzyć? Tylko szybko, bo zaraz idę spaćPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziChcę wogóle nie sypać monachijskiego, bo tańszy jest pilzneńskiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziPilznenskiego mam najwięcej. Sypać pilzneński zamiast monachijskiego ?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziale co byś Macieju chciał uwarzyć
A może takie pytanko: Dlaczego do zasypu daje się monachijski ? Chodzi o smak piwa ? A może o kolor ? Co stanie się z moim piwem jak nie będzie monachijskiego ???"Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziPoprostu zamiast monachijskiego chce sypać pilzneński.
A może takie pytanko: Dlaczego do zasypu daje się monachijski ? Chodzi o smak piwa ? A może o kolor ? Co stanie się z moim piwem jak nie będzie monachijskiego ???Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzibędzie jaśniejsze"Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziwłaśnie o to mi chodziło. Przeprowadze sobie próby na 40-sto l. warke sypne z 0,5 kg caraaromy dla poprawienia koloru. Będzie dobrze ?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedziwłaśnie o to mi chodziło. Przeprowadze sobie próby na 40-sto l. warke sypne z 0,5 kg caraaromy dla poprawienia koloru. Będzie dobrze ?
Wszystko zależy od tego jaki chcesz mieć kolor i jakie posmaki.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment