Karmelowy ? Zamiast Monachijskiego ?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Natomiast z ciemnymi piwami nie będzie problemu, zamiast monachijskiego sypie pilzneński i będzie ok."Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & PComment
-
Najlepiej gdy zrobisz jak uważasz i zdasz nam relację za jakies trzy miechy. Wszyscy sie czegoś dowiemy. Na tym to polega, na eksperymentach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
"Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & PComment
-
Comment
-
Jak chcesz uzyskać kolor np. Brackiego i użyć tylko słodu pilzneńskiego weź do 5% zasypu i delikatnie upraż na patelni w miarę niskiej temperaturze. Jak spalisz będziesz miał ciemne palone
O temat zamknięty a jam się obudziłComment
-
Pół kilo caraaroma? To dość sporo wg mnie.
Uwarz z samego pilzneńskiego, wcale nie będzie bardzo jasne - bardzo jasne będzie jak dodasz słodu pszenicznego
A co do wyglądu piw domowych - no pierwsze widzę, żeby komuś się nie podobał, przecież piwa domowe zazwyczaj mają chociażby ładniejszą pianę niż fabryczne.Comment
-
Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Możesz zrobic dekokt to kolorek bedzie ciemniejszy i smak też zyska. Możesz też dodac jasnego karmelu ponoc poniżej 11% w zasypie nie ma posmaków karmelowych w piwie, a i zacieranie ( przynajmniej u mnie ) skuteczniejsze i kolorek i smak pełniejszy.Comment
-
Comment
-
"Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & PComment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Browarek z Gór Orlickich tuż przy polskiej granicy:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-neratov
13% ekstr.
5,6% alk.
36 IBU
Chmiele: Sládek, Vital, Žatecký poloraný červeňák
https://pivovarneratov.cz/produkt/pi...k-13-svetly-le...-
Channel: Czechy
-
-
Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)
Piwo jasne, pasteryzowane.
Ekstrakt: brak informacji.
Alk.: 5,6% obj.
Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...3 Photos-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-31, 21:45 -
-
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment