Zadałem kilka butelek z jednej warki (pils) cukrem, a reszte warki glukozą. Nadszedł czas próby i porównania. Oto moje odczucia
- cukier - dodaje lekkiej słodyczy do piwaw porównaniu z glukozą, wg mnie (a raczej mojego smaku), wrazenie bardziej korzystne ( przy nachmieleniu " w sam raz")
- glukoza - wg mnie bardziej "wypłaszcza" smak ( a moze uwypukla?
) chyba, ze w tym piwie ( czysty słod pilzneński)
Generalnie moje odczucie w sprawie cukru - ( i mojej Połowki
)- chyba jednak cukier do refermentacji.
czekam na porównania Sz. Kolegów
- cukier - dodaje lekkiej słodyczy do piwaw porównaniu z glukozą, wg mnie (a raczej mojego smaku), wrazenie bardziej korzystne ( przy nachmieleniu " w sam raz")
- glukoza - wg mnie bardziej "wypłaszcza" smak ( a moze uwypukla?

Generalnie moje odczucie w sprawie cukru - ( i mojej Połowki

czekam na porównania Sz. Kolegów

Comment