W pewnej ksiazce znalazlem taki oto przepis, ale martwia mnie porporcje slodu do nieslodowanej pszenicy i platkow owsianych.
Slody:
Slod pale 2,8kg
nieslodowana pszenica 2,5kg
platki pszenne 0,28kg
Chmiel:
goryczka
Golding 26gr
Saaz 17gr
aromat
Saaz 15gr
mielone ziarna koleandru
suszona skorka curacao
Zacieranie jednotemperaturowe w temperaturze 68stC przez 90minut.
Co tym sadzicie? Jak dla mnie duzo za duzo nieslodowanej pszenicy, marne szanse na negatywna probe jodowa!
Slody:
Slod pale 2,8kg
nieslodowana pszenica 2,5kg
platki pszenne 0,28kg
Chmiel:
goryczka
Golding 26gr
Saaz 17gr
aromat
Saaz 15gr
mielone ziarna koleandru
suszona skorka curacao
Zacieranie jednotemperaturowe w temperaturze 68stC przez 90minut.
Co tym sadzicie? Jak dla mnie duzo za duzo nieslodowanej pszenicy, marne szanse na negatywna probe jodowa!
Comment