Witam,
dostałem od znajomego pszczelarza 2 litry miodu wielokwiatowego. Od zawsze chciałem uwarzyć piwo miodowe, jednak przeglądając forum nie znalazłem receptury, która by dała pełną barwę smaku miodu. Znalazłem wątki sprzed kilku lat, jednak nie wiem jakie są efekty tego eksperymentowania. Chce uzyskać piwo o bardzo miodowym aromacie, baa, chciałoby się rzec, by butelka aż się kleiła od miodu Wiem, że to trudno i drożdże odpowiednio sobie z miodem poradzą, ale może ktoś coś nowego odkrył w tym temacie i poratuję swoją recepturą, którą przetestował i zdała efekt Liczę na Waszą pomoc, bo szkoda, żeby miód został skonsumowany w normalny sposób (na kanapce itp.) zamiast
dostałem od znajomego pszczelarza 2 litry miodu wielokwiatowego. Od zawsze chciałem uwarzyć piwo miodowe, jednak przeglądając forum nie znalazłem receptury, która by dała pełną barwę smaku miodu. Znalazłem wątki sprzed kilku lat, jednak nie wiem jakie są efekty tego eksperymentowania. Chce uzyskać piwo o bardzo miodowym aromacie, baa, chciałoby się rzec, by butelka aż się kleiła od miodu Wiem, że to trudno i drożdże odpowiednio sobie z miodem poradzą, ale może ktoś coś nowego odkrył w tym temacie i poratuję swoją recepturą, którą przetestował i zdała efekt Liczę na Waszą pomoc, bo szkoda, żeby miód został skonsumowany w normalny sposób (na kanapce itp.) zamiast
Comment