Witam!
Jesli chodzi o browarnictwo domowe nie mam zadnego doswiadczenia, ale chyba zaczne sie w to bawic
Jednak na poczatek chcialbym zrobic powiedzmy jakies 2,5 -5l piwa a nie ok 30 jak to jest w przepisach. Powodow jest wiele - ryzyko ze cos nie wyjdzie jest wysokie, nie mam odpowiednio duzego gara, odpowiedniej ilosci butelek (tylko pare grolsch'ow) i kapslownicy.
I tu pytanie - czy zmniejszajac proporcjonalnie ilosc skladnikow, da sie uwazyc piwo powiedzmy z tego przepisu?
I jeszcze jedno - jakie jest prawdopodobienstwo, ze to piwo mi wyjdzie? Wiem, iz latwiej by bylo z gotowca, ale mowie - to wymagaloby za duzych nakladow. (chyba ze sa male gotowce, albo mozna je przechowywac jakies pol do roku czasu - tego nie wiem)
pzdr
Jesli chodzi o browarnictwo domowe nie mam zadnego doswiadczenia, ale chyba zaczne sie w to bawic
Jednak na poczatek chcialbym zrobic powiedzmy jakies 2,5 -5l piwa a nie ok 30 jak to jest w przepisach. Powodow jest wiele - ryzyko ze cos nie wyjdzie jest wysokie, nie mam odpowiednio duzego gara, odpowiedniej ilosci butelek (tylko pare grolsch'ow) i kapslownicy.
I tu pytanie - czy zmniejszajac proporcjonalnie ilosc skladnikow, da sie uwazyc piwo powiedzmy z tego przepisu?
I jeszcze jedno - jakie jest prawdopodobienstwo, ze to piwo mi wyjdzie? Wiem, iz latwiej by bylo z gotowca, ale mowie - to wymagaloby za duzych nakladow. (chyba ze sa male gotowce, albo mozna je przechowywac jakies pol do roku czasu - tego nie wiem)
pzdr
Comment