Miniaturowa warka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Do Brown Ale to ja bym w ogóle barwiących słodów nie dawał. Ciemny karmel (nie za dużo) i starczy.
    Zgodze sie. Ale jakby byla szansa dodania 5-10% slodu pszennego to bylaby w ogole rewelacja.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

    Comment

    • coldfire
      Porucznik Browarny Tester
      • 2008.01
      • 374

      #92
      To w końcu nie wiem co mam zrobić
      Planowałem dodać 0,1kg karmelowego ciemnego i tyle samo czekoladowego. Ale może faktycznie lepiej dać 0,25kg samego karmelowego...?
      pzdr
      Piwa i pacierza nie odmawiam

      Comment

      • Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

        #93
        I z obydwu mozliwosci wyjdzie piwo . Z moich obserwacji wynika, ze slodow karmelowych nienalezy dodawac za duzo, bo maja wyjatkowo silny wplyw na smak piwa.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • Javox
          Warka, Zamkowe
          Javox
          Kod 'W' - Warka

          Zawartość alko 5.6%

          Piana - trochę na początku potem nic.
          Lacing - nic.
          Gaz - średni.
          Barwa - jasne złoto.
          Aromat - zbożowość.
          Smak - słodkawe, zbożowość, lekka goryczka gorzkawa.

          Do kotleta ...
          2024-08-19, 10:29
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 20:57
        • Javox
          Warka, Warka Export
          Javox
          Wynalazek, który ostatnio nawet wylądował na stole Kopyra

          Alko 4.6% (w składzie kukurydza i jęczmień) i mrożone szyszki chmielu.

          Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - sporo.
          Gaz - średni.
          Barwa - jasne złoto.
          Aromat...
          2023-03-24, 14:42
        • Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 17:13
        • Danny_daniello
          IPA z ekstraktów chmielona jak NEIPA, prośba o pomoc w zaplanowaniu chmielenia :)
          Danny_daniello
          Hej Witam wszystkim użytkowników legendarnego forum
          Na początku zaznaczę że na swoim koncie mam skromne 5 warek z zacieraniem. Ostatnia miała miejsce prawie 1,5 roku temu. Chciałbym wrócic do tego zajęcia i na początek wymyśliłem sobie uważenie piwa na bazie ekstraktów, przy...
          2020-04-20, 22:19
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...