Miniaturowa warka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Do Brown Ale to ja bym w ogóle barwiących słodów nie dawał. Ciemny karmel (nie za dużo) i starczy.
    Zgodze sie. Ale jakby byla szansa dodania 5-10% slodu pszennego to bylaby w ogole rewelacja.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

    Comment

    • coldfire
      Porucznik Browarny Tester
      • 2008.01
      • 374

      #92
      To w końcu nie wiem co mam zrobić
      Planowałem dodać 0,1kg karmelowego ciemnego i tyle samo czekoladowego. Ale może faktycznie lepiej dać 0,25kg samego karmelowego...?
      pzdr
      Piwa i pacierza nie odmawiam

      Comment

      • Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

        #93
        I z obydwu mozliwosci wyjdzie piwo . Z moich obserwacji wynika, ze slodow karmelowych nienalezy dodawac za duzo, bo maja wyjatkowo silny wplyw na smak piwa.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

        Comment

        Przetwarzanie...
        X