pierwsze domowe piwo z brew kita, leżakowane miesiąc. Nigdy nie pilem oryginalnego milda więc nie mam skali porównawczej. Może ktoś popełnił kiedyś takie piwo i rozwieje moje wątpliwości co do jakości otrzymanego piwa. Otóz jest ono lekko kwaskowate, nie odrzuca, ale ma wyraźnie wytrawny charakter. Po wypiciu pozostaje posmak palonego słodu i ta kwaskowatość. Czy to taki rodzaj piwa?, czy coś nie wyszło?, pozostałe parametry jak kolor, pienistość, nagazowanie i nawet zapach ok.
brew kit John bull - mild, pierwsza warka
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
-
Channel: Festiwale piwne
2023-08-25, 20:15 -
-
Governor jest eksportową wersją piwa Gubernatorius. To piwo w niezbyt często spotykanym na naszych stołach angielskim stylu mild ale. Ma 5,3% alkoholu, jest niefiltrowane.
Barwa bursztynowa, z pomarańczowymi odcieniami. Nieznacznie mętna.
Drobno pęcherzykowa piana, koloru...-
Channel: Litwa
2019-03-29, 13:06 -
-
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu"
. Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
-
Channel: Belgia
-
-
Nie wszyscy organizatorzy są zainteresowani zamieszczeniem na tym forum informacji o konkursach więc pozwolę sobie wkleić
XII Krakowski KPD 2023 w Krakowie – 20-22 stycznia 2023
https://www.facebook.com/krakowskikpd...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...-
Channel: USA
2022-06-27, 12:53 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment