WES Wolsztyn

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1557

WES Wolsztyn

Witam.Myslę że to odpowiedni dział.Ale od początku.Czy ktoś z piwowarów korzystał z produktów z WES Wolsztyn : http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=7116830
    .Chodzi mi zwłąszcza o browar domowy:czy warto dać tyle kasy?czy może lepsza bedzie wersja zubożona? Ostanio nachodzi mnie wielka chęć samemu warzyć piwko,dlatego wszelkie porady i opinie będą mile czytane i widzane.PZDR
    mb WOS
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

jak najbardziej polecam a TU jest więcej i chyba taniej
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2008-03-11, 11:52.
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1557

Rzeczywiście taniej.Zastanawiam się pomiędzy II a III zestawem.PZDR
      mb WOS

Comment

• Stasiek
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2007.02
        • 609

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
        zastanawiam się pomiędzy II a III zestawem
        II aktualnie nie mają na stanie, więc jeśli chcesz kupić teraz to tylko III.

Pamiętam, że miałem podobną sytuację rok temu. Tzn. nie było II, w I nie podobało mi się, że była kapslownica młotkowa, a w III jednak nie chciałem wchodzić.
        W końcu sam sobie złożyłem zestaw przypominający II (tj. dwa fermentory, Greta, menzurka, aerometr, wąż do rozlewu, kapsle).

Aha... kapsli od razu proponuję kupić więcej niż 50szt.

Comment

• maaciej6
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.04
          • 219

Zdecydowanie proponuje co najmniej zestaw IV , jest kapslownica Emili, a nie Greta.
          Poza tym niedługo dokupisz dodatkowe wiadro z rurką i masz możliwość uwarzyć około 50 l jednorazowo.
          Znając życie fermentorów stale będzie za mało
          "Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"

Wolsztyński Browar Domowy M & P

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
            Zakopane, Na Gubałówkę 7, Browar Gwarno
            Pancernik
            Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
            Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
            Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
            2023-09-27, 09:09
          • Pancernik
            Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
            Pancernik
            Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
            Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
            Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
            2024-10-16, 09:13
          • Ahumba
            2024.10.17-19 - Warszawa, 18 Warszawski Festiwal Piwa
            Ahumba
            Już 18 edycja Festiwalu na warszawskiej Legii. Piwo, wykłady, gry (na 3 piętrze), sporo stoisk z jedzeniem. Gratka dla kolekcjonerów etykiet piwnych, Zwłaszcza w czwartek można sporo etykiet pozyskać do zbioru..
            Start
            2024-10-17
            Koniec
            2024-10-19
            Adres
            Łazienkowska 3, Warszawa, Stadion Legii
            2024-09-21, 16:35
          • pebejot
            Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
            pebejot
            Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
            Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
            2024-09-08, 23:21
          • bastion
            Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
            bastion
            Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
            Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
            2022-02-01, 22:22
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...