Pszeniczne z BA siedzi sobie nie cichej. W przyszłym tygodniu butelkowanie.
A mnie chodzi po głowie wareczka nr 2.
Ponieważ od lat wielu pijam Żywca chciałbym uwarzyć coś bardzo zbliżonego.
Najlepiej takiego z okresu zanim go popsuł Haineken.
Kopałem po forum ale nie dokopałem się nigdzie do takiej informacji.
Jako początkujący piwowar potrzebowałby dosyć dokładne dane czyli:
1. Słody - jakie i jakie ilości
2. Zacieranie - jakie przerwy i jak długie
3. Chmiel - ilości i czasy chmielenia
4. Drożdże
5. Czasy fermentacji - burzliwej i cichej; oraz leżakowania
Jeśli ktoś z forumowiczów zna odpowiedzi na moje pytania bedę wdzięczny za pomoc.
A mnie chodzi po głowie wareczka nr 2.
Ponieważ od lat wielu pijam Żywca chciałbym uwarzyć coś bardzo zbliżonego.
Najlepiej takiego z okresu zanim go popsuł Haineken.
Kopałem po forum ale nie dokopałem się nigdzie do takiej informacji.
Jako początkujący piwowar potrzebowałby dosyć dokładne dane czyli:
1. Słody - jakie i jakie ilości
2. Zacieranie - jakie przerwy i jak długie
3. Chmiel - ilości i czasy chmielenia
4. Drożdże
5. Czasy fermentacji - burzliwej i cichej; oraz leżakowania
Jeśli ktoś z forumowiczów zna odpowiedzi na moje pytania bedę wdzięczny za pomoc.
Comment