Po ostatnim warzeniu dręczy mnie jedna rzecz. Wydaje mi się, że przy wcześniejszym warzeniu dokładnie tego samego piwa (Pale Ale zestaw słodów nieśrutowanych z browamatora) dodawałem słód ciemny (0,2 kg Carahell® Weyermann) znacznie później do zacierania niż Pale Ale Weyermann. Jeśli tak zrobiłem to na pewno taką podpowiedź znalazłem na tym forum.
Obecnie szukam tego posta wzdłuż i w szerz i nie mogę znaleźć, a co gorsza jak czytam przepisy zawierające słód Carahell to o takim czymś nie wspominają...
Czy ktoś z szanownych forumowiczów kojarzy może taką praktykę?
Obecnie szukam tego posta wzdłuż i w szerz i nie mogę znaleźć, a co gorsza jak czytam przepisy zawierające słód Carahell to o takim czymś nie wspominają...
Czy ktoś z szanownych forumowiczów kojarzy może taką praktykę?
Comment