A tak właściwie to się chyba nie pochwaliłeś co i z czego robisz. Bo jeśli to piwo z brewkita lub pszeniczne to cichą możesz sobie darować. W innym wypadku zrób tak, jak napisał Gabe.
Pierwsza warka - pierwsze "wątpliwości"
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029
a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
-
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment