Jak powinien smakowac swierzy (tuz po fermentacji) hefeweissen? U mnie niewyczuwam kwasnych posmakow, ale smak jest dziwny. Jak doswiadczenie ze swierzymi ale`ami mam (mniej wiecej wiem jakie piwo wyjdzie po lezakowaniu) to ten typ piwa warzylem pierwszy raz i nie wiem czego sie spodziewac.
Smak zielonego hefewiessen?
Collapse
X
-
chłopie bierz się lepiej w garść - "swierzy hefewiessen" to do białych porterów tylko sie nadaje- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
no ok, zielone Hefeweizen / Hefeweissbier - w smaku bardzo dużo drożdżowych klimatów ale i już banany i goździki powinny się objawiać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment